Medicinske i laboratorijske usluge

Poliklinika Atrijum je jedna od najopremljenijih privatnih poliklinika koja raspolaže moderno opremljenim ultrazvučnim kabinetom, kardiološkim kabinetom, radiološkim centrom i laboratorijom. Za sve Vaše potrebe tu su visokokvalitetni ultrazvučni i radiološki aparati. Sve naše usluge izvršava iskusno, stručno i diskretno osoblje, a naši djelatnici spadaju među najbolje medicinske stručnjake u svojim oblastima.

Interna medicina bazirana je na internističkom pregledu kojem bi se svaki pacijent trebao podvrgnuti barem jedanput godišnje.

Svakom pacijentu u Poliklinici Atrijum nudimo prvenstveno upoznavanje osoblja, a potom i sopstveni odabir vlastitog medicinskog stručnjaka.

Pacijenti u oblasti interne medicine prolaze nekoliko koraka prije uspostavljanja potpune dijagnoze.

 • Prilikom dolaska pacijenta u Polikliniku Atrijum, potrebno je otvoriti i popuniti zdravstveni karton.
 • Nakon otvaranja kartona slijedi razgovor sa odabranim medicinskim stručnjakom u odgovarajućoj kancelariji.
 • Potom se obavlja detaljan fizikalni pregled koji uključuje mjerenje krvnog pritiska, EKG snimanje i detaljan fizikalni pregled.
 • Preuzimanje nalaza dogovara se za […]

Više informacija o uslugama iz oblasti interne medicine potražite klikom OVDJE.

Poliklinika Atrijum Sarajevo specijalizirana je za oblast porodične/obiteljske medicine.

Poliklinika Atrijum je prva poliklinika koja je u Bosni i Hercegovini pokrenula sistem uvođenja porodične medicine u privatni zdravstveni/medicinski sektor i to po najvišim svjetskim standardima. Također, važno je istaknuti sporazum sa Zdravstvenim Zavodom Kantona Sarajevo, prema kojem svi osiguranici ZZOKS kod nas mogu ostvariti svoja prava na porodično liječenje sa zdravstvenom knjižicom izdatom u Kantonu Sarajevo.

Sva prava i usluge koje su pacijenti do sada ostvarivali u dosadašnjim (državnim ili privatnim) ambulantama porodične medicine, mogu od sada ostvarivati i kod nas, i to […]

Više informacija o uslugama iz oblasti porodične medicine potražite klikom OVDJE.

Neurologija se posebno bavi, opisom i objašnjenjem kliničke slike bolesti koje su prouzrokovane patološkim procesima i lezijama u određenim strukturama nervnog sistema ili poremećajima u njegovom funkcionisanju.

U Poliklinici Atrijum možete uraditi :

Kompletan neurološki pregled

Psihijatrijski pregled

TCD ( transkranijalni dopler)

Više informacija o uslugama iz oblasti interne medicine potražite klikom OVDJE.

Poliklinika Atrijum nudi preventivni program sistematskog medicinskog pregleda usmjeren ka poboljšanju i jačanju zdravlja naših sadašnjih, ali i budućih pacijenata. Sistematski pregled je preventivni pregled u kojem se nastoji otkriti bolest u ranom stadiju, što u većini slučajeva omogućava uspješno liječenje.

Današnji stil života koji se sastoji od dugih radnih sati, čestih poslovnih sastanaka, stresnih situacija, nezdravih navika, loše ishrane i manja fizičke aktivnosti stavlja naše tijelo pod veliki i kontinuirani stres što uveliko pogoršava naše zdravlje i ubrzano pospješuje nastanak bolesti.

Sa našim preventivnim programima koji se fokusiraju na prevenciju oboljenja i pravovremeno otkrivanje početnih simptoma […]

Više informacija o našim uslugama i sistematskim pregledima potražite klikom OVDJE.

S ciljem pružanja kompletne i kvalitetne usluge našim pacijentima, Poliklinika Atrijum je izgradila moderan Radiološki centar.

U našem Radiološkom centru našim pacijentima od sada su na raspolaganju spiralni CT i univerzalni RTG aparati koji mogu odgovoriti svim radiološkim zahtjevima. Od radioloških usluga nudimo CT mozga, kičme, vratne kičme,torakalnih organa, kukova, abdomena, ekstremiteta itd., a od RTG pretraga možete obaviti RTG urotrakta, abdomena (nativni snimak), zdjelice, te gastroduodenuma, enterografije (pasaža crijeva) itd.

Također, Poliklinika Atrijum svim pacijentima omogućava […]

Više informacija o uslugama iz oblasti radiologije potražite klikom OVDJE.

Bolesti srca i krvnih sudova su najčešći uzrok smrti. Svaki drugi čovjek umire zbog koronarne bolesti i/ili njenih komplikacija. Otkrivanje koronarne bolesti te drugih srčanih oboljenja na vrijeme od ključne je važnosti za uspješno liječenje i izlječenje.

Koristeći kardiološke usluge Poliklinike Atrijum u vidu zasebnih pretraga, ili pak kardioloških paketa pregleda nude sve što je potrebno za preventivno djelovanje protiv različitih vrsta srčanih oboljenja. Također, različiti paketi kardioloških pregleda, pretraga i usluga mogu se prilagoditi potrebama klijenata tako da dobijete optimalnu uslugu prema Vašim potrebama.

Poliklinika Atrijum je prepoznata po svojoj […]

Više informacija o uslugama iz oblasti kardiologije potražite klikom OVDJE.

Ultrazvučna dijagnostika spada u metode pregleda koji na potpuno neinvazivan način, bez štetnih efekata po organizam i tkiva, daju veoma lak i tačan uvid u stanje organa koji se nalaze u trbuhu, izgled štitne žlijezde, testisa, promjena u potkožnom sloju kože i vrata.

Ultrazvukom se sa lakoćom otkrivaju kamen u žučnoj kesi i žučnim putevima, kamen u bubregu, prati i kontroliše trudnoća, rast i razvoj bebe u stomaku, otkrivaju se tumorske promjene, krvarenje ili slobodna tečnost u stomaku.

Poliklinika Atrijum Vam nudi sljedeće UZ preglede:

 • UZ pregled štitne žlijezde;
 • Color Dopler krvnih sudova vrata;
 • UZ mokraćnog mjehura;
 • […]

Više informacija o uslugama iz oblasti ultrazvučne dijagnostike potražite klikom OVDJE.

Pulmologija je oblast u sklopu interne medicine. Pulmologija se bavi liječenjem bolesti pluća i respiratornog sistema kao što su upale pluća, infekcije pluća, astma, tuberkoloza, emfizem i sl. Pulmološko liječenje započinje dijagnostikom oboljenja sa opštim medicinskim pregledom koji uključuje:

 • Heriditarne bolesti koje utiču na pluća (npr. cistična fibroza);
 • Izloženost toksinima (npr. nikotin, azbest);
 • Izloženost infektivnim česticama (npr. ptičiji grip);
 • Autoimuna oboljenja predisponirana za pojedina stanja pluća (npr. plućna fibroza);

Poliklinika Atrijum Vam nudi od dijagnostike […]

Više informacija o uslugama iz oblasti pulmologije potražite klikom OVDJE.

Ako je Vaš izazov vezan direktno za Vaše ciljeve i za uspjehe koje želite postići, te ako želite naučiti kako komunicirati i biti najbolji u komunikaciji, osvjestiti svoje resurse i maksimizirati ih na poljima, otkriti mape drugih ljudi , onda Vam zasigurno tu može pomoći životni trener.

Više informacija o uslugama iz life coachinga potražite klikom OVDJE.

Savremena medicina danas ne može da se zamisli bez laboratorijske dijagnostike koja je veoma važna za brzo otkrivanje bolesti, praćenje toka iste i izliječenje. Posebna pažnja u radu laboratorije usmjerena je ka upravljanju kvalitetom cjelokupnog radnog procesa, od trenutka primanja zahtjeva do izdavanja nalaza.

Laboratorijski nalazi čine velik dio informacija na kojima se temelje odluke liječnika, stoga svaka moguća pogreška može znatno uticati na dobrobit pacijenta. No, pacijenti moraju biti svjesni da se proces dobivanja nalaza sastoji od više faza i da svaka od njih može uticati na nalaz, posebice predanalitička faza.

Odgovarajuća priprema pacijenta je različita i ovisi o analizi koja se provodi, a najčešće se odnosi na prethodnu prehranu, tjelesnu aktivnost, vrijeme dana ili ciklusa […]

Više informacija o laboratorijskim uslugama potražite klikom OVDJE.

Pregled ortopeda obuhvaća anamnezu, klinički pregled i određivanje načina liječenja. Anamneza je detaljan razgovor u kojem pacijent opiše problem i sve pojedinosti vođen pitanjima liječnika.

Klinički pregled obuhvaća ispitivanje bolnog područja – bol na pritisak, raspon kretnji u zglobu, stanje pojedinih ligamenata i ostalih struktura u zglobu. Vrlo često potrebno je učiniti RTG snimak koji se obavlja u sklopu pregleda. Nakon postavljanja dijagnoze određuje se terapija, odnosno način liječenja […]

Više informacija o uslugama iz oblasti ortopedije potražite klikom OVDJE.

Akupunktura je jedna od najstarijih metoda liječenja. Akupunktura je vrsta tradicionalne kineske, indijske i tibetanske medicine.

Koristi se za ublažavanje raznih oboljenja tako što dovodi u ravnotežu vitalnu energiju qi. Dogodi li se u nekom meridijanu u tijelu blokada energije, tjelesne funkcije postaju sve slabije, javljaju se bolovi te na koncu dolazi do poremećaja i bolesti. Istraživanja dokazuju da ova metoda pozitivno djeluje na živčani, endokrini, imunološki, kardiovaskularni i probavni sustav, kao i da pomaže u ublažavanju različitih bolova te omogućuje da se dobro osjećate u vlastitom tijelu.

Svjetska zdravstvena organizacija priznala je akupunkturu kao metodu liječenja i sastavila listu bolesti […]

Više informacija o uslugama iz oblasti akupunkture potražite klikom OVDJE.

Oftalmologija je oblast medicine koja se bavi anatomijom, funkcijom, bolestima i liječenjem oka. Oftalmologija se dijeli na više grana poput:

 • Rožnjače i spoljnih bolesti;
 • Glaukoma;
 • Neuro-oftamologije;
 • Oftamološke patologije;
 • Oftamološke plastične hirurgije;
 • Pedijatrijske oftamologije;
 • Vitreoretinalnih bolesti;

Cjelovit očni pregled sastoji se od niza pregleda koje izvode oftamolog, optometrist ili ortoptičar, gdje se ispituju pacijentov vid i sposobnost fokusiranja na objekte, kao i […]

Više informacija o uslugama iz oblasti oftalmologije potražite klikom OVDJE.

Otvori i pogledaj cjenovnik usluga Poliklinike Atrijum
Cjenovnik usluga