Ultrazvučna dijagnostika

Ultrazvučna dijagnostika predstavlja metodu pregleda tijela koja na potpuno neinvazivan način i bez štetnih efekata daje uvid u stanje organa.
Ultrazvučnim pregledom i dijagnostikom se sa lakoćom otkrivaju mnoga oboljenja i poteškoće, prati i kontroliše trudnoća, tumorske promjene itd.

Ultrazvuk je potpuno bezopasna metoda pregleda unutrašnjih organa. U našoj poliklinici pacijentima su na raspolaganju savremeni GE aparati i stručno osoblje koje radi na njima. Tehnika pregleda se zasniva na zvučnim talasima visoke frekvence koji prolaze kroz tkiva i organe, odbijaju se različitim brzinama, vraćaju se ka sondi i vizuelizuju na ekranu.

KAKO IZGLEDA PREGLED?

Već je naglašeno da je pregled bezbolan, neagresivan i neškodljiv za pacijenta, a može dati značajne podatke i samim tim olakšati postavljanje tačne dijagnoze, lekaru koji pacijenta upućuje na pregled. Takođe, uz pregledi se mogu raditi i kao preventiva, odnosno redovni sistematski pregledi u određenom životnom dobu (uz srca,uz štitne žl., abdomena, dojki, dopler krvnih sudova vrata, i dr.), što u našoj ustanovi možete obaviti po pristupačnim cijenama u okviru paketa pregleda za žene i muškarce. Uz pregled se obavlja tako što se interesna zona namaže gelom koji omogućava bolji protok UZ talasa kroz kožu i na to mjesto se prisloni sonda (emiter i primalac vraćenih UZ talasa). Sve ovo se obrađuje i prikazuje na ekranu u vidu dvodimenzionalne slike. Priprema za ove preglede uglavnom nije potrebna, a ukoliko jeste to se naglašava prilikom zakazivanja istih.

ULTRAZVUK U POLIKLINICI ATRIJUM

Poliklinika Atrijum Vam nudi sljedeće ultrazvučne preglede:

Zakazati termin možete pozivom na broj 033 467 444

Cjenovnik usluga u poliklinici Atrijum pogledajte OVDJE

Zdravlje Vaše porodice u sigurnim rukama !

Otvori i pogledaj cjenovnik usluga Poliklinike Atrijum
Cjenovnik usluga