Goji bobice - visokoenergetska superhrana s Himalaja

Malena goji bobica je jedna od najmoćnijih biljaka u svijetu.
Goji bobica (lat. Lycium barbarum) je drvenasta grmolika biljka koja daje visokoenergetski plod bobičasto–čokoladnog okusa.
Raste na Himalajama gdje se koristi već stoljećima ne samo u kuhinji nego i u medicini.
Nazivaju ih također „sretne bobice“ ili „crveni dijamanti“.
U Engleskoj su goji bobice postale poznate od 18. stoljeća gdje su se koristile u kuhinji i kao ukras.
Početkom 21. stoljeća njihova popularnost raste, kada rezultati medicinskih istraživanja potvrđuju njihov utjecaj za zdravlje.
Goji bobice su danas najpoznatija superhrana u svijetu. One se nalazi na prvom mjestu američke ljestvice ORAC koja mjeri
antioksidacijska svojstva hrane.
Što je položaj na ljestvici viši, tim hrana ima veću sposobnost uništavanja slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju
proces starenja.